Ga naar de inhoud

Welpen-jongens

welpen_logoHet thema voor kinderen van 7 tot 11 jaar is vernieuwd. Zowel jongens als meiden spelen in het thema van Jungleboek en heten vanaf september 2010 allemaal welpen.

Deze welpen-jongens spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Hier beleven de welpen de spannendste avonturen met hun vrienden uit Jungleboek. Welpen-jongens spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen-jongens op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

De Welpen-jongens houden hun speltakbijeenkomst gewoonlijk iedere zaterdag van 14.30 tot 16.30 uur.

Jungle ontdekt!

In het vernieuwde Jungleboek-thema beleven de jeugdleden de jungleavonturen samen met Mowgli en Shanti. Zij nemen de jeugdleden mee de jungle in en spelen hier spannende en·uitdagende activiteiten. Door de toevoeging van het figuur Shanti kunnen ook meisjes zich goed identificeren met het nieuwe thema. Naast Mowgli en Shanti leren ze tal van junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht- als landgeoriënteerde groepen zijn er herkenbare dierenfiguren te ontdekken. Zo kan elke groep op zijn eigen manier de activiteiten invullen binnen het vernieuwde thema. De avonturen zijn beschreven in een aantal nieuwe verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli.